📍坚尼地城 Alvy’s话说我呢个间歇性潜水嘅水瓶座♒️最近被神明提醒要快啲约返咗香港嘅台湾闺蜜出街玩(直头喺街上面 random 撞过两次我都未覆人哋 text 𠮶只🙈)所以就决定认认真真揾间餐厅赔个罪🍴 话说我唔系新发现呢间餐厅嘅😅而系之前我经过佢嘅门口,觉得望落好贵💰好似要揾个隆重啲嘅场合去食🤓今次「负Pizza请罪」好似几适合,所以就book咗位喇🪑但好笑嘅系,其实人哋唔系贵,仲算系几抵食😂下次就做多步,睇吓人哋个餐牌再定夺啦🙃食西餐呢家嘢,懒人如我通常都拣Set Menu㗎喇💁🏻‍♀️咁二人Set Menu ($238/人) 就包:1⃣️ 小食x1 (Our pick: 扭扭薯条🍟)2⃣️ 鸡翼 x1 (Our pick: 威士忌烧烤炸鸡翼✨)3⃣️ 沙律 x1 (Default: 腐乳汁凯撒沙律🥗)4⃣️ Pizza/ Pasta x1 (Our pick: 墨西哥辣椒海鲜薄饼🇲🇽)5️⃣ 啤酒 x2 (Our pick: Lucky Flower Cider & Rose Red Tea Saison)一开始我同朋友都怀疑食唔食得饱(我哋同细食有段距离)🫣但最后我收翻刚才无知嘅谂法💭(啲嘢食都几
📍坚尼地城 Alvy’s
话说我呢个间歇性潜水嘅水瓶座♒️
最近被神明提醒要快啲约返咗香港嘅台湾闺蜜出街玩
所以就决定认认真真揾间餐厅赔个罪🍴

话说我唔系新发现呢间餐厅嘅😅
而系之前我经过佢嘅门口,觉得望落好贵💰
好似要揾个隆重啲嘅场合去食🤓
今次「负Pizza请罪」好似几适合,所以就book咗位喇🪑
但好笑嘅系,其实人哋唔系贵,仲算系几抵食😂
下次就做多步,睇吓人哋个餐牌再定夺啦🙃

咁二人Set Menu ($238/人) 就包:
1⃣️ 小食x1 (Our pick: 扭扭薯条🍟)
3⃣️ 沙律 x1 (Default: 腐乳汁凯撒沙律🥗)

一开始我同朋友都怀疑食唔食得饱(我哋同细食有段距离)🫣
但最后我收翻刚才无知嘅谂法💭(啲嘢食都几大份)

基本上我觉得呢间餐厅都几多选择(尤其系Tap Beer部分),我同闺蜜都好开心☺️ 本身都唔太偏好重麦味啤酒嘅我,揾到light啲嘅果味啤酒表示满意😌

另外Pizza部分都唔失礼 - 佢哋嘅Pizza系用手工酸种面包做嘅🍞
食落口感几新奇 - 有别于平时嘅松脆,佢更加增添咗一份软糯💁🏻‍♀️ 好似食紧mochi面包咁😆

我哋𠮶日唔系特别早去食饭所以就费事饮到太晏,但如果你下次算早嚟可以叫个两小时freeflow($300/人)🤘🏻
都有成5款啤酒+红白酒+梳打果汁之类可以拣😉

最后「负Pizza请罪」计划系成功嘅✅

#负Pizza请罪计划 #alvys #curlyfries
#扭扭薯条 #bourbonbarbecuewings #威士忌烧烤炸鸡翼 #alvysceasar #腐乳汁凯撒沙律 #theseafoodpopper
#墨西哥辣椒海鲜薄饼 #luckyflowercider #roseredteasaison
#kennedytown #坚尼地城 #ohhejfoodie
威士忌烧烤炸鸡翼
扭扭薯条