2012-01-27
本来一行六人去庆祝生日,见传单标榜五星级大厨理酒店式自助餐,只需$178一位需要加一服务费,同6时至10时不限时间任食,咪去试下啰,上到去见地方不算大,当时只有一两枱客,可能时间太早,但为我地带位嘅服务生,竟然安排我地六人坐一张好细嘅圆枱,(根本系只可以供四人用膳),咁我地立刻要求换枱,但服务生很不满意地先帮我地换枱(仲唔礼貎咁同我地讲:卡位唔方便㖞,咁你地坐唔坐呀),咁都算啦(黎食野姐,食物好食就算啦)。 点知,当我地出去攞野食时,才发现根本货不对版,传单上嘅食物图片不是当中一部份,竟然是全部,不是自助餐,是半自助,如果唔加钱,就只可以食,无甜品,无生果,无野饮,热盘熟食只得六款(食物唔热,豉油鸡冀肉系梅,薯饼,三文鱼骨及鱼鲛,日式蒸蛋,清炒棷菜,不知名炒饭),汤乌冬或拉面(汤系唔热),10款沙律配料,六至七款寿司,四款鱼生,四款海鲜(但系,生蚝明显唔系新鲜,生蚝肉系全灰色,朋友食完后返屋企后,肚痛),三款日式小食,所有食物款式不过40款。 就算加钱(约$10至$80),都只不过多一碟熟食($10系肥牛锅或意粉,$80系一件肉眼扒)同一件雪糕蛋糕,要再加$15
就算加钱(约$10至$80),都只不过多一碟熟食($10系肥牛锅或意粉,$80系一件肉眼扒)同一件雪糕蛋糕,要再加$15才可任饮汽水,再加$18一碟心太软配雪糕,加下加下,连加一都要$250至$320,但只不过食多两三款野,值得咩。
在用膳期间,不断听到隔离左右嘅食客一样咁抱怨,又贵又唔好食,又无款式,咁个钱去尖沙咀食都得啦(例如:大X屋食放题),连NewXX 唱K-Buffet都好过佢。
真系无下次。