2016-07-12
今曰, 帮完人补习就走去大围食午餐。落到地铁站,就出左几分钟见到有间cafe.就入左去。餐厅内的台系英国旗:而餐牌就用绳整成一整本书。颇为几有心意。而水和杯和餐具放在台上。由于我本人都大食,故此就叫烧带子墨鱼汁意粉、迷你炒野菌沙律伴油醋汁:嘢饮就叫左海盐咖啡和紫薯沙冰。由落单到上菜都系3/4分钟就有,先上沙律后上意粉先讲个炒野菌沙律,份量都几大份。蘑菇都几大粒,食个时仲热热地。啲菇无咩草泥味,反而食到菇啲味道同啲菇嘅水份好足。烧带子墨鱼汁意粉,带子就好大粒:带子嘅厚度有一个一毫子直径咁高。食落去好滑。墨鱼汁意粉似系做意粉时加嘅。因为意粉的汁唔系好多留在只碟度。佢仲洋葱粒一齐煮。海盐咖啡对我嚟讲,咖啡味好浓:饮落去苦得嚟有回甘嘅感觉。紫薯冰沙系我本人钟意,初时唔沟cream.紫薯味唔出。一沟就出哂嚟。饮落去唔太甜但有一阵cream 味。
餐厅内的台系英国旗:而餐牌就用绳整成一整本书。颇为几有心意。而水和杯和餐具放在台上。 由于我本人都大食,故此就叫烧带子墨鱼汁意粉、迷你炒野菌沙律伴油醋汁:嘢饮就叫左海盐咖啡和紫薯沙冰。
由落单到上菜都系3/4分钟就有,先上沙律后上意粉
先讲个炒野菌沙律,份量都几大份。蘑菇都几大粒,食个时仲热热地。啲菇无咩草泥味,反而食到菇啲味道同啲菇嘅水份好足。 烧带子墨鱼汁意粉,带子就好大粒:带子嘅厚度有一个一毫子直径咁高。食落去好滑。墨鱼汁意粉似系做意粉时加嘅。因为意粉的汁唔系好多留在只碟度。佢仲洋葱粒一齐煮。 海盐咖啡对我嚟讲,咖啡味好浓:饮落去苦得嚟有回甘嘅感觉。 紫薯冰沙系我本人钟意,初时唔沟cream.紫薯味唔出。一沟就出哂嚟。饮落去唔太甜但有一阵cream 味。