朋友话佢帮衬开一间台式麻辣火锅店好掂, 想带我地去试试。我同另一朋友早到, 谂住叫D饮品饮住等, 问服务员有冇竹庶矛根、酸梅汤 --- 系冇的! 于是我地打开MENU, 话要餐牌上的青柠SODA ---- “SORRY, 卖哂”, 心谂咩料, 晚市7点未到就卖哂?! OKAY, 于是我地饮水及可乐。朋友到发板落单, 叫哂佢认好味道的食物。我系一个好咀刁的人, 加上经常往返台港两地, 食尽台湾火锅, 系半个台式火锅专家, 个人呢间火锅店好普通啫! 牛肉及其他火锅配料都系普普通通, 食完唔会回味果种。反而令我觉得惊喜的, 系个花胶汤底, 好浓味好香, 根本上我成餐饭饮汤饮到饱都得, 亦系成餐饭我认为最满意的食材~
朋友话佢帮衬开一间台式麻辣火锅店好掂, 想带我地去试试。

2019-09-30