2020-07-06
Simply life,正如其名「简单」二字,假日brunch一律划一收费,$138加一,包餐汤或沙律二选一,配以餐包。麦包上枱时欠缺温度,但胜在带麦香,法包口感,偏硬、略带韧性,感觉较精制面包健康。甘荀汤混和薯仔熬煮,入口厚身绵滑,带蔬果嘅天然甘甜,汤底加咗两粒水牛芝士,饮饮吓突然食到阵奶香,呢个做法几特别。面包涂上厚厚牛油烘香,质感好软熟,但面层包皮烘得偏㶶,略带苦味;芝士份量有一片,算几足料,相信如果改用raclette cheese会更香口;鸡肉汉堡扒肉质扎实,有饱足感,简单调味不至于遮盖鸡肉原风味👍🏻建议可加入多啲蕃茄同生菜,令汉堡整体更湿润多汁,无咁干身。冰茶系红茶底,加入柠檬汁同奇亚籽,清新解渴,系成个餐最出色果样😂😂整体而言上菜快,效率高,客人旧去新来,换过一批又一批。即使又一城人客众多,入座亦唔需要等候太耐,确系省时用餐嘅好选择。
建议可加入多啲蕃茄同生菜,令汉堡整体更湿润多汁,无咁干身。