老字号车仔面店「永年士多」可以话系元朗名店,开业几十年陪伴一代元朗人成长! 最近先知原来系沙田新城市广场开咗间贵价版嘅「永年士多」,要成百蚊一碗车仔面!究竟有咩咁特别?出于好奇所以去咗试~ 🧡女神面($88)$88再加埋一差唔多成$100一碗车仔面,但真系一分价钱一分货!佢收咁贵都真系比返相应嘅嘢~首先落料真系好足,而且真材实料,两块花胶大大块,Q弹又可口!其次就系个养生汤底真系好好味,饮落好顺喉好舒服!的确系唔错既,值得一试! 🧡葱蒜油香脆猪扒意粉($72)葱油猪扒都的确系好食过我平时食𠮶啲四五十蚊既~猪扒腌得好入味,唔会好油,好惹味!唯一系个意粉争咗啲,煮得未够透,有少少硬! 🧡香脆南乳鸡翼($28)鸡翼外皮香脆干身,内里啲肉好嫩滑!不过唔系好觉有南乳味! 🧡樽仔奶茶(跟餐+$9)樽仔奶茶味道好港式,香滑醇厚,好经典怀旧! 🧡红豆奶茶冰(跟餐+$9)红豆奶茶冰劲多红豆蓉,成半杯咁多!

🧡女神面($88)
女神面

🧡葱蒜油香脆猪扒意粉($72)
葱蒜油香脆猪扒意粉

🧡香脆南乳鸡翼($28)
鸡翼外皮香脆干身,内里啲肉好嫩滑!不过唔系好觉有南乳味!
香脆南乳鸡翼

🧡樽仔奶茶(跟餐+$9)
樽仔奶茶味道好港式,香滑醇厚,好经典怀旧!

🧡红豆奶茶冰(跟餐+$9)
红豆奶茶冰劲多红豆蓉,成半杯咁多!
樽仔奶茶
葱蒜油香脆猪扒意粉