2021-09-24 51 浏览
今晚比我同朋友系旺角揾到哩间西餐厅,大份兼抵食,最平套餐都只系$76,铺面细细,但内里都几大,容纳到大概50人左右,睇下餐牌,除左散叫食物外,仲有精选套餐选择,我同朋友都选左精选套餐,套餐包括左前菜、中/西汤、主菜、饮品及(+$18)小食。哩度采用扫二维码落单系统,落完仲即时计埋埋单价钱比你睇,仲要唔收加一服务费。食物黎得好快,我点左个经典红豆冰,用个兜盛载住,一粒大大粒球状既冰坐落中间,红豆唔算大粒,但食落都够棉同起沙,加埋椰汁同花奶,味道够经典。前菜烟三文鱼沙律,里面有两片烟三文鱼及各式沙律菜,份量虽然唔多,适合女仕享用。中/西汤,餐厅虽然系食西餐,奇怪地会有中汤配搭,我同朋友每款点了一个,中汤系合掌瓜,西汤就系香草粟米忌廉汤。黑松露忌廉汁海虾带子烩意粉:带子同虾虽然唔系好大粒,但胜在无壳,加上煮到7成熟状态,食落鲜嫩,而意粉被大量黑松露及忌廉汁包裹住,香浓Juicy。白酒忌廉汁西兰花烟三文鱼焗饭:等既时间比较耐,因为系即时焗制,一上枱个盘好热,店员都特别提醒小心唔好掂到条边避免烫伤,望落红红绿绿,面层放入水牛芝士焗,好吸引,食起来芝士仲有拉丝效果,唔错。脆香鸡槌小食:外皮超脆,咬

脆香鸡槌小食:外皮超脆,咬落爽爽声兼保留住鸡肉的肉汁系当中,正。

餐厅内布置简单,整餐饭最值得赞赏既地方系虽然餐厅内坐满人客,但各人都好守规矩,静静地倾谈,所以食物美味外感觉都舒服宁静。
2021-08-27