2018-03-03 512 浏览
由于呢间铺头系我公司附近,如果𠮶排想食清啲,都会选择食碗鱼蛋粉做午餐就算啦。虽然佢铺头细细,睇落似一间普通嘅住家形式粉面铺头,但系佢喺粉岭都有间分店架。平时食𠮶啲云吞面最多都可能俾四粒云吞你,而且面底又少。我今次叫左双拼,紫菜加云吞河粉,云吞有五粒,仲要叫'扣抵'(少面底)都食唔哂😭😭 云吞系自家包嘅,又大粒又够味,入面每一粒都好足料,仲要唔止一只虾添。不过每一碗面都无菜跟嘅,只有小小炸蒜粒同葱,所以我自己就嗌多咗一碟腐乳生菜啦。同出边𠮶啲唔同嘅地方系,啲菜系唔用油灼嘅,所以食落都系好清,要一赞嘅系佢地嘅腐乳好好味呀!! 顺带一提,作为一个香港人食鱼蛋粉梗系要加辣椒油啦,(虽然我系唔识辣椒油嘅hahahah),但系我有同事钟意食到系佢哋𠮶度买咗一樽辣椒油返屋企每日食,如果钟意食辣椒油嘅你地都可以考虑下😂

2018-02-09
  • 腐乳生菜