2017-04-17
今日爸爸要出旺角整电话,咁就顺便去饮茶,真系千祈唔好去。绝对系,贴钱买难受!门口侍应已经无乜礼貌,同佢讲3位,佢系无反应既,我再同佢讲,佢仲好似嫌我唔耐烦咁叫我坐低等等喇。😒我再问佢,下,唔洗攞飞架?佢话唔洗架,等阵喇。好似讲到我好烦我唔识野咁。虾肠系第一碟到,我食𠮶旧无乜特别,屋企人食到有啲虾霉左。虽然我食𠮶旧啲虾无变,不过啲肠粉好厚,好似食紧河粉咁。然后到红油炒手,食左一啖,哗,劲大阵姜味。我净系食到姜味,同埋食到啲肉劲唔新鲜。流沙包,系最正常既点心。系真系流既,不过个包有阵少少嘅怪味,但都叫做食得,至少无变味。虾饺都叫做ok,都系至少无变坏无怪味,但唔叫做好好味,啲虾系无味既。因为食虾饺想点辣酱,我前后一共问左三个人,都唔拎比我。自问态度无特别差,正正常常咁问「有无辣椒油呀唔该」,第一个唔知答左乜然后无左回事。第二个叫我等等然后行左几个圈都无左回事。到第三个仲要话返我咁既态度叫我等阵,我燥左话返佢,我叫左两次都无人攞比我。佢就叫我自己去睇下推车仔𠮶啲有无,我问佢咁系咪姐系自己去攞?佢又话唔系,一阵攞比我,不过佢最后系无攞到!呢个马拉糕不知所谓,未见过发唔起既马拉糕仲要攞出黎比客食
下午茶孖宝——韮皇鲜虾肠
怀旧马拉糕
花胶灌汤包
花胶灌汤包
鲜竹牛肉球
整体黎讲,所有有肉类既点心都系霉霉烂烂咁,店员嘅服务态度系劲差。公道讲句,价钱系几平既,不过唔觉得食物既质素可以差到变变地咁。食物质素差到咁,平极都用,免费都唔会再去!