2024-02-28
上星期谦谦放学后我地近近地去左愉城的炑八亲子餐厅到整 cup cake, 个名几得意叫 “龙年贺岁纸杯蛋糕”。我同谦谦呢d 贪玩的人最喜欢出去参加烹饪班,一来唔洗自己准备材料,二来屋企唔洗买咁多煮食用具,三来就系唔洗洗碗😍😍😍识整蛋糕的都知清洁呢d 最烦🤭。导师为我地准备好材料后便立即开始,眼见导师每一part 细心地教谦谦点处理,点样整先会令蛋糕松软好味,可能见佢大过dd亦教多左d 技巧比佢, 我当事已经忍唔住同谦谦讲,学识左第时可以整来送比女仔🤭🤭🤭。当谦谦整好蛋糕浆后,自己倒入贺年杯,装好6杯后导师帮佢送入已经预热的焗炉焗。 系焗的时候谦谦真系唔放过任何玩的机会,直冲左入去儿童室那边同其他小朋友玩。 当焗好蛋糕后,亦已经吹一吹凉了后,我就叫佢返来自己加工,佢放哂自己钟意的水果落去, 整体都整得几好。谦谦见到呢到的亲子班仲有其他野甜品学,已经话下次要再来了。
谦谦见到呢到的亲子班仲有其他野甜品学,已经话下次要再来了。