餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2022-06-03 183 浏览
假期前一晚8点令,本身想食后面街既饺子。不过经过几次都几得佢卖相都好吸引。于是试下去睇下使唔使排队等位啦。堂食既人都多,幸好仲有两三张二人枱未full, 可以直入点餐坐底认真睇下食咩,餐牌选择有主食同埋啲少食。选择唔多,但相信会更加专注食物质素。落单点左一个signature 808 rice bowl 同埋一个黄金蟹卷。再加多一杯椰青水。首先黎左个少食,发现货不对办,因为个炸卷包住条虾。即刻问一问店员会唔会上错菜。点知店员话蟹卷既蟹已经转左虾多时。店员系讲单既时候并没有提醒。他也很有礼貌地提议如果唔岩食可以换。既然都煮咗出黎,我就照试试虾卷。如果以$68来说有6条分量也ok, 不过师傅没有等炸油隔好就上碟。碟底留下了很多油。虾卷包住一条虾连埋啲萝卜丝,再配沙律酱。但是虾既size 比甜虾还要瘦。食完这个卷不会觉得难食但也不是很wow 的感觉。轮到个rice bowl 卖相很吸引,切粒既salmon tuna 配上大粒枝豆,沙律菜也很新鲜爽脆,配上wasabi yogurt, topping 有鱼子。食落个配搭都很不错。啲刺生算系规规矩矩。不过唔知系味个寿司饭配左酱,食多几啖有啲腻。两

轮到个rice bowl 卖相很吸引,切粒既salmon tuna 配上大粒枝豆,沙律菜也很新鲜爽脆,配上wasabi yogurt, topping 有鱼子。食落个配搭都很不错。啲刺生算系规规矩矩。不过唔知系味个寿司饭配左酱,食多几啖有啲腻。两个人都食唔晒一碗饭。

最后杯椰青水都系正正常常。唔会系九龙城新鲜既椰青水。$38来说就唔值。反而见到隔离枱饮紧红肉火龙果汁同蔬菜汁,都系一样价钱。不过应该试过一次就好了,口味不是太岩我

2022-06-02