2016-11-23 468 浏览
公司楼下开左间车仔面档。系湾仔呢个咁贵甜地段开食店的确好难,重要开系大马路的转角位,铺租的确唔少野。开左无几耐已经好多人排哂队去食,一于去试试佢!1点钟去排队,已经有几款材料Sold Out,睇黎生意都唔错。排队都挂左15分钟左右先入到座我就叫左猪大肠丶萝白同埋五香牛腩,配个沙嗲汤底既米线。猪大肠好入味,而且好干净,绝对唔会有电影「食神」入面个D「猪大肠重有旧X....」哈哈。味道几好,而且唔会肥腻的感觉。五香牛腩就煮得够哂腍,又少少咬口得黎都做到入口即溶的感觉,小小胶质的感觉有点痴口,唔错!萝白超甜,店家都好豪气咁切左萝白的表层,保证入口唔会有渣,而且又腍又甜,好味!沙嗲汤底味道算正常,反而钟意同事辣酱汤底,唔算太辣得黎又几香,可以一试。35蚊一碗车仔面可能有少少贵,但系香港地租金咁贵,我认为呢间车仔面绝对冇收贵班客,唔错唔错!
排队都挂左15分钟左右先入到座
我就叫左猪大肠丶萝白同埋五香牛腩,配个沙嗲汤底既米线。

2016-11-23