2018-12-16 1194 浏览
寻日同家姐去太古城行街,顺便食lunch。经过呢间日本野就入左去食。职员态度ok,见我带住小朋友都好友善,又主动帮我地将啲水杯野饮放远啲惊小朋友搞。环境方面都算舒适,灯光偏暗。食物价钱唔平,我地叫左两份下午茶餐,9x蚊一份。一份系五色粒粒鱼生饭,一份系帆立贝烟肉炒饭,两份都拣左跟热柚子茶。另外再叫左客芒果三文鱼卷($120)。鱼生饭我冇食,但家姐话其中一旧鱼生有骨,同埋某啲系腥腥地。。炒饭味道一般,过重胡椒味,帆立贝只有两三粒而且质素很普通,似系廉价元贝咁。芒果三文鱼卷冇影到相,一客有六旧,味道还好,芒果有少少酸,三文鱼完全唔突出。总括黎讲,我觉得价钱偏贵,咁既质素系完全唔值,家姐就话连超市啲鱼生饭都好食过佢。
2018-12-15