2012-05-23
去餐厅食野味道需要紧要, 但贴心的经验会令食客更想再去!上星期, 教会的弟兄姊妹一齐去试食. 入到去觉得环境几宽敞, 白色的简约格调, 餐厅外边还有个小公园和水池, 好宁静. 入到o甘舒服既环境, 我心情都会特别好~~这儿是自己去counter落单, 好似euro gogo o个种~! 旁边水牌上的粉笔手写字体刚劲有力, 可惜冇影低。当我犹豫食咩好时, 厨师叔叔好好人, 特登话我知在openrice大家推介什么。$23我真系觉得好合理, 因为佢块汉堡比5亳子直径更厚呢~! 仲要有薯条、菠萝和车厘茄我食~!食食下之际, 厨师突然走近我地张台, 同我地讲「汉堡伴碟既迷迭香,我头先专登出去花圃摘ga~~」 , 叔叔话「咁样影相靓d ar~!」woo, 好贴心ar!~! 见我地拎住相机, 突登整靓d比我地~~ 最令我满足系, 大家可以有交流和沟通~**其实食客系好易开心, 只要做多一点点~!我唔会浪费条香草既~~哈哈~!经我改造后, 我觉得可以出个"儿童餐"~哈~!条香草真系好香~!(左)苹果+西柚汁; (右)苹果+甘荀汁好味又健康~!夏天好o岩食, 凉凉地, 味道唔错~~鸭脾沙律怕肥既女士
入到o甘舒服既环境, 我心情都会特别好~~
旁边水牌上的粉笔手写字体刚劲有力, 可惜冇影低。
当我犹豫食咩好时, 厨师叔叔好好人, 特登话我知在openrice大家推介什么。 $23我真系觉得好合理, 因为佢块汉堡比5亳子直径更厚呢~! 仲要有薯条、菠萝和车厘茄我食~!
最令我满足系, 大家可以有交流和沟通~
**其实食客系好易开心, 只要做多一点点~! 我唔会浪费条香草既~~哈哈~!
经我改造后, 我觉得可以出个"儿童餐"~哈~! 条香草真系好香~! (左)苹果+西柚汁; (右)苹果+甘荀汁
好味又健康~! 夏天好o岩食, 凉凉地, 味道唔错~~ 鸭脾沙律
怕肥既女士o岩晒~~ 蒜蓉包唔够脆, 有d"林"~
题外话/补充资料:
来过一次之后都好想再去, 我下次要试下「芒果乳酪去皮鸡丝捞冷面」, 个名好吸引~!
朋友们都觉得厨师叔叔好有passion, 仲话好想o系到打工~:P