2023-03-25
上年大约年尾嘅时间呢间cafe就喺太子出世啦~˃̶͈ ˂̶͈ 身为旧街坊嘅我觉得好兴奋,毕竟喺我嘅印象中个边都唔算多嘢食,而近年越来越多餐厅喺个边开张真系值得开心嘅事!ˊᵒ̴̶̷̤ꇴᵒ̴̶̷̤ˋ呢间cafe嘅装潢几有特色,带点美国嘅玩味风格,令人感觉活泼,充满生气,而门口右手边仲有个小角落都几igable,可以俾人打下卡~✎ 肉眼温泉蛋丼饭唔洗特别order,肉眼都整到大概5 成熟,表面粗糙烟韧,入面红嫩,有啲筋同肥膏。吉穿温泉蛋,捞埋一齐食,肉味之中带点清新感~饭粒粒分明,微微湿润,似系加咗烧汁做酱料,令饭嘅味道升咗一个lv,好食好多,份量亦都算多~✎ 唐扬炸鸡枫糖浆班戟Pancake 质感松软,浓郁鸡蛋味,整得几好!入面夹住几片蜜糖苹果片,微甜,令到个pancake味道冇咁单调,再配滑嫩兼流心嘅Egg Benedict,清新嘅感觉同甜丝丝嘅感觉不断交替,层次感增加。炸鸡表皮炸得好脆,但肉有啲鞋,可能用嘅部位系类似鸡胸肉嘅地方?如果用滑啲嘅部位会更好食!ˊo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ˋ✎ Gab Gab 地 酸酸哋,淡淡水果味,口感清新,几好饮~✎ 开心果奶昔好多cream,浓郁开心果味。仲有啲开心果碎粒同2块饼提供!
✎ 肉眼温泉蛋丼饭
✎ 唐扬炸鸡枫糖浆班戟
Pancake 质感松软,浓郁鸡蛋味,整得几好!
✎ Gab Gab 地
酸酸哋,淡淡水果味,口感清新,几好饮~
✎ 开心果奶昔