2022-10-01
日本过江龙喺香港已经有4间分店,主打江户天丼,仲连续五届荣获日本全国天丼金赏🤩 真系要试吓😋江户前天丼当然要先试主打嘅江户前天丼,用上江户时代酱汁秘方,配穴子、海老、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋、海苔、荚豌豆。 穴子即系星鳗, 而呢个招牌穴子天妇罗足足长达30cm,外脆内软,肉质纤细软滑呢度嘅天妇罗采用日本特制高级胡麻油, 所以天妇罗特别芳香扑鼻,及色泽亦较深。秘制酱汁已经放上,所以唔驶再外加,味道香浓入味食到一半,仲记住要将半熟嘅炸温泉蛋戳破,蛋汁包住饭一齐食,湿润香口迷你天丼& 稻庭乌冬(温)菇菌、海老、南瓜、海苔、荚豌豆、温泉蛋另外仲点咗特色嘅稻庭乌冬,配料如海藻、葱花、鲣鱼花等,可自由配搭,再加上顺滑鲜香嘅温泉蛋♨️,味道更佳😋😋柠檬果冻清凉感觉,Q弹口感,加上酸酸地,可以减腻
江户前天丼
秘制酱汁已经放上,所以唔驶再外加,味道香浓入味
迷你天丼& 稻庭乌冬(温)
菇菌、海老、南瓜、海苔、荚豌豆、温泉蛋
柠檬果冻
清凉感觉,Q弹口感,加上酸酸地,可以减腻