2018-07-08
一早订左枱于某星期日晚上6:30pm, 入到去讲番订枱资料,店员望都无望张订枱纸(佢成张订枱纸贴在柱位当眼处,我一眼就望到自己个booking)。就话你呢个人数,上楼上啦。但明明地下呢层只得两枱客。原来佢间店系𠮶种夹硬于楼顶加个好矮嘅阁楼𠮶d。上到去,另一个店员问我地几位,然后叫一枱已经开左茶准备叫𩠌嘅客座另一张细d嘅枱,然后我地座人地呢张,明显座位安排完全乱黎。全层座位好迫,头先被转枱嘅客系要对正部分体式冷气个出风位食饭,部冷气系近到就在座底后嘅头顶位,佢地狂话冻,但可能心知大家都靠呢部冷气,佢地完全无要求熄细d或其他,好伟大。我同后面张枱个客系互相肩并肩而唔系背对背,有枱客直头系要座入一个楼顶系斜三角突出黎嘅货仓位,都几离谱!讲番食物,以为佢个脆猪手好出名系必试,点知,落完单唔够一分钟已出菜,已心谂不妙,结果皮韧完全唔脆。😖😖其他𩠌菜不值一提,全部都好油,成晚唯一好味嘅系冰镇咕噜肉。食到后期,大概系我地入座后一个钟左右,见有顾客同店员交渉,然后望住我地张枱,跟住老板亲身上黎,话唔好意思,然后攞左我地张食物咭,签个字,然后话免晒我地叫嘅白饭,话唔好意思,对唔住,然后攞左我地张单去埋单
其他𩠌菜不值一提,全部都好油,成晚唯一好味嘅系冰镇咕噜肉。
食到后期,大概系我地入座后一个钟左右,见有顾客同店员交渉,然后望住我地张枱,跟住老板亲身上黎,话唔好意思,然后攞左我地张食物咭,签个字,然后话免晒我地叫嘅白饭,话唔好意思,对唔住,然后攞左我地张单去埋单。就系咁,我地就被埋单赶走嘞!😡😡我地除左O咀,就系比钱走人,连嘈都唔想嘈!
离开时见到楼下𠮶层已经座满晒,而挤迫程度原来仲衰过楼上,仲要好热,我见全场好多人都攞住个餐牌拨凉,原全贴钱买难受!