2024-07-12
假日 90分钟澳洲200日榖饲牛吃到饱套餐$289/位假日去咗打边炉,拣咗 90分钟澳洲200日榖饲牛吃到饱套餐。汤底拣咗QQ骨胶原汤底同埋汤底呷醋猪。QQ骨胶原汤底好浓,胶原蛋白满满,饮落去好滑,又有层次感,渌牛肉一流。汤底呷醋猪带少少酸味,好开胃。呢度嘅肉款真系好多,我哋拣咗几款食。澳洲纯和牛肉质嫩滑,脂肪分布均匀。澳洲黑安格斯封门柳口感实净,牛味浓郁,煮到啱啱好最正。个人觉得最好味系澳洲200日纯谷饲牛,牛味浓,牛肉质嫩滑,薄薄地唔错。丹麦梅花肉,猪肉带少少油花,唔错。呢度嘅台式小食同卤水食品都好有特色,每款都带嚟惊喜。青麻椒辣鱼皮,好爽脆,麻辣嘅口感刺激味蕾。咸小巻(鱿鱼),咸香入味,鱿鱼弹牙。炼奶炸油条炸到金黄酥脆,配炼奶甜而不腻,好有创意。三星葱烧串花枝,花枝弹牙,三星葱嘅香味融入其中,好好味。古早盐酥豆腐外酥内嫩,咸香适中。九层塔花枝丸,花枝丸弹牙,带九层塔香。古早蒜味小香肠,小香肠肉质实净,蒜味香。金钱肚炆到好入味,卤水牛筋牛筋好软糯,卤水香味浓郁。卤水鹌鹑蛋都卤得好入味。我仲叫埋卤肉饭,好正!呢度嘅火锅配料都好丰富,种类好多,可以满足唔同口味嘅需求。另外,每人仲有一杯
假日 90分钟澳洲200日榖饲牛吃到饱套餐$289/位
呢度嘅台式小食同卤水食品都好有特色,每款都带嚟惊喜。青麻椒辣鱼皮,好爽脆,麻辣嘅口感刺激味蕾。咸小巻(鱿鱼),咸香入味,鱿鱼弹牙。 炼奶炸油条炸到金黄酥脆,配炼奶甜而不腻,好有创意。
三星葱烧串花枝,花枝弹牙,三星葱嘅香味融入其中,好好味。
古早蒜味小香肠,小香肠肉质实净,蒜味香。
呢度嘅火锅配料都好丰富,种类好多,可以满足唔同口味嘅需求。另外,每人仲有一杯特色台式饮品,我哋拣咗香水爆柠同纯绿妍。香水爆柠酸甜适中,清新解腻;纯绿妍茶香浓,好有特色。自助区仲有其他各式饮品,任你拣。
最后当然唔少得甜品,我哋拣咗台湾爱民芒口味嘅雪糕。雪糕好绵密,芒果味浓郁。