2024-11-04
隐藏太子一角格调西餐厅 好耐冇食过西餐 于是嚟到太子揾到一间充满格调橙色做主题的西餐厅 环境布置充满一点怀旧感🫶🏾 有一种花样年华嘅感觉 先讲一讲饮品百利甜黑糖奶 百利酒本身自自己喜爱 加入黑糖淡奶令到饮品变成一杯黑糖奶茶一样,带点百利酒嘅味道铁观音奶茶配咖啡冻 铁观音茶底 已经另外一只够香浓 加入咖啡冻 令到佢变成中西合璧嘅鸳鸯一样食物陆续登场啖啖蟹膏蟹饼 完全配合到个名 切开内层啖淡蟹肉 外层炸得脆脆的好香口 好丰富满满蚬肉蝴蝶粉 蚬肉满布在蝴蝶粉之上 蚬肉饱满 食完一只又一只 芝士白汁,做得好出色 食得出带点辣味蝴蝶粉朔晒芝士白汁 非常入味👍安格斯Prime 牛骨肉眼 15安士配沙律 这顿饭嘅重头戏 牛扒份量十足 叫咗七成熟 餐厅烹调牛扒技术做得刚刚好 啖啖肉口味好浓 亦好腍身每一餐饭一定要有甜品先至圆满提拉米苏 晚上相当吸引 饼层湿润到刚好 奶油好香滑加上咖啡粉嘅香浓 配合得非常好座位舒服,装修细致绝对系一个食饭嘅好地方
环境布置充满一点怀旧感🫶🏾 有一种花样年华嘅感觉
安格斯Prime 肉眼扒
每一餐饭一定要有甜品先至圆满
提拉米苏 晚上相当吸引 饼层
加上咖啡粉嘅香浓 配合得非常好
座位舒服,装修细致绝对系一个食饭嘅好地方