2021-12-12
话说真系太耐冇食过烧肉🥲同朋友讲起就发现今时今日喜来稀肉系香港已经开左几间分店,但我哋都系未食过🥲所以即刻打去留位,有得食韩式食品之余又可以食到烧肉😍最后发现真系要book到位先好去,因为当日闲日7点去到,发现已经唔接受walk-in客喇😳可想而知香港人几钟意食韩烧🤤。。🔘牛护心肉 | $160评分: 🌕🌕🌕🌕🌗评语: 两个食真系心大心细,事关本身已经包埋大量前菜,泡菜、酸瓜、酸萝卜、生菜、烧蛋饼等等都有提供。眼花撩乱嘅情况下,拣左呢款店员极力推荐嘅牛护心肉,而事实证明真系冇拣错🤤牛护心肉每一块都系厚切,但由于油脂分布都非常平均,所以绝对唔会出现鞋口嘅情况,每一啖都系满满嘅牛肉,真系好正😍。。🔘石锅拌饭 | $85评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 石锅拌饭十分足料🤤份量之大足够三个人食都得呀😂石锅保持到适当嘅温度,到枱嘅时候都仲系好够热,仲有少少饭焦添!。。🔘海鲜葱饼 | $90评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 又系大份到食唔晒嘅一定菜式😂海鲜葱饼煎到好脆口,咬落去好似食紧薯片咁。而且用料好足,煎饼当中有唔少海鲜粒,点埋个酱油食就更加惹味喇🤤。。🔻记得先book位呀!如果唔系有排等🔻小心眼阔肚窄呀🔻
牛护心肉
🔘牛护心肉 | $160