2023-11-09 36 浏览
申子居酒屋一路都有听讲过,今次终于第一次去试吓,入到去已经觉得好有居酒屋feel,入面暗暗地每一张枱都有柔和嘅灯光打落嚟,令到成个环境更加有气氛🏮睇紧Menu嘅时候,餐厅已经送咗和牛寿司过嚟,原来晚市6:30pm前或者8:45后入座都会送和牛寿司🤩和牛面头有炙烧过唔会太生,食落嫩滑,香浓嘅牛味带有焦香🤤申子海胆和牛烧🐮侍应会即场喺你面前用火枪炙烧和牛,再用日本蛋汁捞饭,然后将和牛片包住蛋饭,最后喺上面加上海胆,咁就可以一次过将佢哋一齐食,牛肉入口即溶,配埋海胆同埋蛋汁捞饭真系一流🤩吉列三重芝士千层豚肉🐷呢个系佢哋嘅招牌菜,成日见到其他人食已经觉得好吸引🙈一嚟到就觉得真系好邪恶,见到入面层层豚肉包住澎湃嘅芝士,每一旧都可以拉丝,表皮炸得香脆,豚肉入口即溶,芝士烟靭,食落口感超丰富🥰海胆炒饭🍛一打开盖已经闻到超香嘅海胆味,面头放咗一嚿大海胆同埋铺满咗樱花虾同鱼子,返入面仲有粒粒带子,每一粒饭都炒到金黄色,令人忍唔住一啖接一啖🤤

申子海胆和牛烧🐮

吉列三重芝士千层豚肉🐷