2019-08-29
今日 lunch 去左试北角既 Big bite.🤤一向中意食牛肉汉堡既既我就当然要试试佢地既 the Big bite🥰。一见到个包,真系吓晒🤯,因为佢真系好厚。佢个面包系即叫即烘🔥,所以好 crispy,唔会系软淋淋😎。佢入面夹左蕃茄、生菜等既蔬菜,新鲜得黎又唔会太湿😆。至于个块牛肉,真系烤得啱啱好,佢唔系全熟,厚得黎唔会好硬,而且食落去啖啖肉汗,好香好正😋,食得出真系真材实料黎既。再配埋佢个 burger sauce,就好完美,所以 $70 一个真系几抵食。💪🏻而佢个薯条系厚切既粗薯条,食落去啖啖薯仔味😃,香口得黎唔会好油腻,无论系单食又或者点 sauce 都好好食🙂。不过佢个性价唔算高,$23 只系得一少杯,几个人分享就每人得个几条,唔系太够喉😅。