2020-02-16 1235 浏览
湾仔嘅美食真系太多!要拣湾仔必食之店,车仔面之家会系我推介嘅其中一间。原因好简单 - 车仔面嘅𩠌款式多选择,价钱亲民又好味而且份量多,店舖位于春园街好方便,店员有礼貌。中午时分就算排长龙都会好快食倒!因为先排队买食物,然后至揾位,坐底左一阵等叫number, 过程好smooth,简直快靓正!提一提大家,假日同公众假期唔开!我最爱就系酸斋同咖喱鱿鱼!推介👍👍👍🍜🍢🌶4𩠌车仔面  $47 (炸墨鱼腐皮卷,鱼旦,萝卜,蚝油斋 ,油面)中辣 : 点餐时一心挂住萝卜同蚝油斋,忘记了我的最爱咖喱鱿鱼,唉!后悔莫及 !唯有留返下次再黎食!天气凉凉地所以点了中辣!我个人最喜欢车仔面配油面,因为车仔𩠌咁多,慢慢食又唔会咁快涨哂!萝卜超甜, 蚝油斋未浸汤可以脆食,浸满辣汤又超入味!必点!鱼旦好有口感!炸墨鱼腐皮卷普通,如果可以换返咖喱鱿鱼就完美!中辣真系好辣!🍜 🥓🌶5车仔面  $58 (猪大肠,甜酸斋,猪红,红肠,鱼皮饺,米粉)小辣  老伴拣嘅甜酸斋酸酸地又脆十分开胃,唔会好干啱啱好,必食!猪大肠好入味,猪红比较林身同好香,由于点了小辣会食倒个汤头都好好味!下次再黎!

• 车仔面
  • 咖哩鱿鱼