今年第一餐大闸蟹 3小时大闸蟹🦀️放题大闸蟹🦀️未算爆膏,不过唔算太细只,一人食三只都唔错,啲蟹膏好似咸蛋黄甘,好邪恶🤤澳洲M5和牛,牛肉望落啲纹已经好靓,颜色又新鲜,食落肚又滑牛味又浓,好好食😋呢间舖头嘅另一个特色就系可以任叫点心蟹籽烧卖皇,每一啖都系滋味满分。外皮Q弹得嚟,点得啱啱好,唔会太厚。咬落去,先系感受到啲薄薄嘅面皮,再嚟就系食落去啲新鲜嘅虾肉同猪肉嘅鲜甜,啖啖肉感,真系好过瘾。最正系就𠮶几粒蟹籽,啲鲜甜汁液一咬爆,即刻提升咗成个烧卖嘅高贵感同口感。要讲真材实料,就一定唔少得蟹籽烧卖皇,真喺王中之王。再讲埋灌汤小笼包,个名真系一点都唔浪费。食嘅时候要小心嘅,因为个汤全都系包埋喺内里。一啖嗌落去,滚烫嘅汤汁马上流出嚟,温暖晒成个口腔,咁嘅感觉,食得出厨师嘅用心。皮薄馅多,充满咗肉香同高汤嘅精华。每次食小笼包,都似乎系品尝一个深度嘅艺术品。讲到底,港式点心嘅味道,就系一份从心出发嘅匠心精神同埋对食材嘅尊重。下次有机会,记得一定要试吓蟹籽烧卖皇同灌汤小笼包,保证令你食指大动。川味口水鸡🌶够哂2人份量,🐔好好味,肉质够滑,辣辣麻麻,好过瘾😄,啲鸡好滑,亦系会食到个咀麻😄
今年第一餐大闸蟹 [缘味小聚] 3小时大闸蟹🦀️放题
呢间舖头嘅另一个特色就系可以任叫点心