2023-12-11
PHI系MegaBox开咗新分店啦,餐厅环境好靓好舒服,已经有圣诞Menu啦,切合返嚟紧嘅圣诞节主题,每张枱都摆了一只可爱嘅圣诞啤啤熊,超好打卡。🍝圣诞龙虾扁意粉 $172用波士顿龙虾烹调,可以食到啖啖龙虾肉,浓浓的龙虾汁挂满每条意粉,龙虾肉质鲜嫩弹牙,与意粉配合得完美无瑕🥰🥖深海中的龙虾潜艇 $185满满嘅龙虾肉,搭配著新鲜的沙律菜和香脆的面包。龙虾的鲜味十足,搭配著面包的外脆内软口感,好满足呀🎅圣诞老人拯救雪地里的小熊疏乎厘 $152超级可爱,真系唔舍得食😆有三件疏乎厘pancake,有用cream堆成嘅圣诞树,又有好靓嘅圣诞老人同小鹿装饰,睇得又食得。蓬松,空气感满满嘅pancake搭配著cheese foam,好食🥹🍫小熊的朱古力泡泡浴 $58上面有层厚厚的cream,极度邪恶,上面放满了朱古力小熊饼,小熊好似真系浸紧泡泡浴咁😻 浓郁滋味的朱古力在口中散开,比人一种甜蜜的感觉。☕️豆花咖啡 $52结合了豆花和咖啡的风味,呈现出独特而迷人的口感。咖啡的苦甘味和豆花的滑顺相互融合,都几特别。
🍝圣诞龙虾扁意粉 $172
🥖深海中的龙虾潜艇 $185