2023-04-14 606 浏览
The Shack楼高三层,前身是原居民的石屋,以小庭园木系风重新装修,地下是厨师,二,三楼都是用膳的位置,每层面积都不算太大,不过采用咗无遮挡大玻璃窗设计,采光度十足,增加空间感之余,日式的简约,木系榻榻米设计,加上清脆的轻音乐,更加有种令人心情放松嘅居家感觉 令我超级迷恋的就系这里得狗店主Polar Bear,来到cafe门口都已经被bear bear完全吸走咗我嘅眼球,白雪雪肥嘟嘟真系可爱到晕呀!这只萨么犬其实是店主所养的小宝贝,平时bearbear都会不时穿梭地下至2楼,同不同既客人打吓交道咁啦!有时更加会瞓咗系枱底,楼梯到,就好似安静陪住你咁,佢完全唔怕陌生人,仲好welcome,超级温驯,好多客人,小朋友等都忍唔住摸吓佢 (记住温柔D),佢唔洗出声都已经氹到大家好开心,阿B都笑到卡卡声呀!而我就系咁同bear bear影靓相,实在太可爱喇! 🔮Cafe Latte 咖啡豆算是轻烘焙系列,所以有豆香之余又不会太浓,入口顺滑,唔知点解觉得呢种轻巧的咖啡味同间cafe轻松舒适的感觉好衬呀! 🔮以色列蕃茄炖蛋  芝士味好香浓,蛋黄还是7成熟的,𕚃面是浓浓的鲜蕃茄酱和肉碎等,有一种清

🔮Cafe Latte

🔮以色列蕃茄炖蛋
芝士味好香浓,蛋黄还是7成熟的,𕚃面是浓浓的鲜蕃茄酱和肉碎等,有一种清新的酸甜味.这个小食很特别呵!

🔮鲜果韩式窝夫   韩式croffle有浓郁的奶油香味,入口酥脆,配上蓝苺果酱和新鲜的蓝苺,阿B食到lam lam脷呀!

店主超级亲切呀!如不是太忙她都会跟客人聊聊天!倾落偈先知道原来Bear Bear小时候是被弃养的,是店主收养了牠,视牠如宝贝。好在Bear bear都揾到个好主人咋!The Shack仲系一间Pet friendly 嘅cafe,店主非常欢迎客人带埋佢地嘅狗狗来同bear bear一齐玩!呢度仲好welcome包场搅event.一个咁舒适嘅环境,约埋几个知己,又或是亲子乐都好适合呀!
以色列蕃茄炖蛋
鲜果韩式窝夫