Sogno Cafe+Means Dream Comes True 好几年前经过已经对它有印象,估唔到事隔几年先有机缘去叹午餐。一入去餐廰已经感受到店主那份童心,如果喜欢猫喵的朋友,一定会enjoy 店内的摆设,基本上每一个角落也放置著可爱的figure 。店员以年轻人为主,十分配合餐厅主题。拍完照后我们开始点餐,客人是自己扫QR code 点餐,方便快捷。刚刚过咗午饭时间人流唔算多,两杯饮品很快奉上。Cappuccino 套餐价$30简单心形拉花,奶泡滑,但丰盈度略嫌不足,咖啡偏向 nutty 豆香,抵饮又几啱我口味。Peach angel 套餐价$38香桃味沙冰,桃味吾假甜甜地,饮落几舒服。一半为左打咭就点左卖相有啲夸嘅「云上云黑松露烟肉长通粉」$118我都念吾到厨师点样可以将蛋白打到咁挺又唔会下榻返落嚟,超劲!厚度十足嘅浮云下是以黑松露酱煮的烟肉长通粉,捞好蛋黄令蛋液流到下层,同时可以令口感更滑和味道更香。长通粉保留应有的弹性,烟肉切行颇大片,如果炒㶶少少香味相信会更出。软壳蟹蟹肉蟹籽饭128估唔到呢个饭系冻食!加埋所有嘅食材多年来佢系一个大嘅寿司饭,味道比想像中好,虽然软壳蟹唔
Sogno Cafe+

Means Dream Comes True

店员以年轻人为主,十分配合餐厅主题。

刚刚过咗午饭时间人流唔算多,两杯饮品很快奉上。

Cappuccino 套餐价$30

Peach angel 套餐价$38
香桃味沙冰,桃味吾假甜甜地,饮落几舒服。

一半为左打咭就点左卖相有啲夸嘅
「云上云黑松露烟肉长通粉」$118

软壳蟹蟹肉蟹籽饭128

估唔到呢个饭系冻食!
加埋所有嘅食材多年来佢系一个大嘅寿司饭,味道比想像中好,虽然软壳蟹唔系即炸,但仍然有海鲜嘅鲜味,而且加入左蟹肉和脆卜卜嘅蟹籽,所以我觉得口感上都好丰富,唔错㖞。
食饱饱仲可以喺度坐下,hea 下时间。

10% service charge
2021-10-12