今日去机舖打咗全日机,成身又攰又肚饿,于是就揾返间放题食到回本为止,见到呢间餐厅几多花款又适合我地,就直接上去食返餐,做好安心出行同埋量体温就安排入座!多花款嘅意思就系餐厅可以比食客先选择食鸡煲后加汤然后打边炉,又或者拣一个特色汤底直接打边炉,佢总共都有成九款汤底比食客选择,比较有特色嘅就有芫荽汤底、蕃茄汤底又或者麻辣鸭血汤底等等,但由于我哋都系钟情于鸡煲,所以唯有放弃以上嘅汤底。鸡煲一上枱就闻到好浓嘅香味,鸡件量多,肉质都较为嫩口,而佢哋嘅鸡煲较少鸡汁,令鸡肉变得更加入味,因为较为干身嘅关系,建议食鸡煲嘅时候熄火以免痴底!除咗鸡件外,仲有好多其他嘅配菜,而最令我印象深刻嘅就系翠玉瓜,瓜肉鲜甜爽口而且吸尽鸡汁嘅精华,相当美味!再嚟就系加汤打边炉,佢哋嘅火锅配料都相当之多,肥牛丸类海鲜蔬菜面等等应有尽有,食材嘅取材新鲜而且种类繁多,一定满足到唔同口味嘅人士!仲有仲有就系出面嘅吧枱,有好多其他嘅餐前小食、寿司、甜品同埋嘢饮等等,当中刺身较为推介剑鱼,剑鱼虽然带少少腥味但食落口相当之肥美,比起三文鱼更加突出!甜品就较为推介桂花糕同埋芒果布甸,甜品嘅甜度普遍适中而且份量唔大,等大家可以试多几款

仲有仲有就系出面嘅吧枱,有好多其他嘅餐前小食、寿司甜品同埋嘢饮等等,当中刺身较为推介剑鱼,剑鱼虽然带少少腥味但食落口相当之肥美,比起三文鱼更加突出!甜品就较为推介桂花糕同埋芒果布甸,甜品嘅甜度普遍适中而且份量唔大,等大家可以试多几款!最后就系饮品区,饮品数量真系好多,而且有啲款式唔系香港常见嘅,仲有就系有好多唔同品牌嘅支装啤酒,饮多两支都真系随时回本,佢哋仲会提供埋冰杯比顾客,相当之细心!
2021-09-15