餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

2018-05-03 110 浏览
好耐都无黎九龙城,事关无地铁站系吊脚d😅!难得朋友带我黎食泰国野,就几远都黎食。呢间餐厅系马路边,又劲大个门口,好易揾!睇到呢几页,就见到超多野食!😍😍😍可惜得2个人食饭叫唔到好多野食...😢基本上我5次去食泰国野,有3次都会叫生虾刺身,同行朋友话唔明点解会系泰国餐厅叫刺身,等同我都唔明火锅店有刺身食一样🤷‍♀️,不过泰式生虾刺身系食个酱汁加片生蒜,完全唔系虾本人个鲜味啦😆!讲番呢个虾,好爽脆,一d都唔会淋同”梅”,收你$108系有d贵,但都几大,算值得食!👍🏻我地无叫到咖哩又学人叫薄饼😂,无所谓啦,想食就得😁,即叫即烤,新鲜热辣上枱,烤得脆又劲香,就咁食都好好食!每碟分量都几大碟,d通菜几幼,食落无渣!我好钟意食泰国餐厅既炸虾丸,通常都好大粒又好好食!呢度既虾丸特别d,入面包芝士,切开仲流心添,炸得唔油腻,好香口,芝士同虾丸好夹,好好食!呢个有惊喜,估唔到d河粉好弹牙,烟烟韧韧,最抵食系,d鸡肉同河粉一样多🤣!味道偏辣少少。汽水一杯都几十蚊,呢个新鲜椰青清甜又够大个👍🏻2个人食5百蚊有找,都算唔错,好食抵食过系尖沙咀食泰国野!

呢间餐厅系马路边,又劲大个门口,好易揾!

泰式生虾刺身

泰式原味烤落饼

马拉盏炒通菜

每碟分量都几大碟,d通菜几幼,食落无渣!

泰式芝士炸虾丸

,炸得唔油腻,好香口,芝士同虾丸好夹,好好食!

香叶辣椒鸡肉炒河

椰青

汽水一杯都几十蚊,呢个新鲜椰青清甜又够大个👍🏻

2个人食5百蚊有找,都算唔错,好食抵食过系尖沙咀食泰国野!
2018-04-25
泰式生虾刺身