2024-12-08 595 浏览
今日就试吓意大利餐厅Pici ~ 而家星期日都有brunch Menu😋 落单之后店员会奉上一袋面包,肚饿嘅你可以有嘢食住等~🦞 海鲜浓汤饮落有浓浓嘅龙虾味,好开胃~ 汤入边亦都有面包碎~ 小熊猫本身仲期望个汤入边会有虾肉,但佢真系一个纯龙虾汤🤣🍝 蕃茄白酒青口扁面餐厅标榜嘅系每日新鲜手制意大利面~ 面条充满蛋香味,而且每一条都挂上蕃茄汁~ 酱汁食落亦有微微嘅酒香味~ 青口熟到刚好,如果再多几只青口就更加好🤣 小熊猫钟意食芝士,所以问店员可唔可以拎芝士粉~ 店员十分体贴同有礼貌地问我Parmesan cheese 可以吗?我当然求之不得啦。新鲜刨出嚟嘅芝士质地幼细,入口即溶,芝士味,再加上蕃茄汁实在匹配👍🏼☕️ Tiramisu外表平平无奇,但实质系超好味🌟 上面铺满可可粉,中间嘅cream 好幼滑,配上充满咖啡走香嘅饼层☺️ 食完真系会有满满嘅幸福感💛温馨提示:小熊猫太贪心放好大啖入口,然后就俾啲朱古力粉浊亲🤣 大家千祈唔好学我,细细啖品尝好啦~如果唔系你会谂紧点解咁快食完💛 温馨提示:可以扫QR code埋单,好方便

🦞 海鲜浓汤

🍝 蕃茄白酒青口扁面

☕️ Tiramisu

💛 温馨提示:可以扫QR code埋单,好方便