2020-04-26
夜晚接近9点嘅时间,好多餐厅已经last order左,见到呢间仲有得食,就入去试下。由于小妹好钟意食海鲜,二话不说就拣咗个杂锦海鲜铁板烧定食,另一位叫咗个汁烧安格斯薄肉眼饭。大概7、8分钟,先来个肉眼饭,牛肉同洋葱铺满饭面,夹一块牛来试,烧汁同牛肉配合得天衣无缝,捞饭食真系一流👍🏼。无几耐就到我嘅海鲜铁板烧上枱,一见到个卖相就已经觉得好吸引,虾、蚝、带子,全部都烧得啱啱好,唔会过熟,加埋少少配菜,仲有个烟肉炒饭,份量好good,一个字 - 正👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼另外有段小插曲,我哋另外仲叫两串烧牛舌,但等咗好耐都未上枱,于是就问吓经理系咪落漏单,点知另一位师傅行过话「整好喇,不过冇人拎咋嘛」,果然之后好拎过来,但就已经唔系好够热,而且仲有少少靭,下次可以唔试😆