2007-12-01
呢间系一间旧式面包店, 即系d包排晒响度,你要咩包由店员负责帮你夹. 之前嚟过呢度买'马仔', 五个半3件, 好味过奇华果d.寻日又谂住买马仔...见到有一盘pie状物体, 金黄色, 直径大过个饭碗, 应该系啱啱出炉.强调一点嘅系本人对于任何'pie & tart'类嘅食物只系抱应酬嘅态度, 不过买完马仔之后我八挂企响度望仲有咩面包, 个店员又好似等紧我仲要买咩包, 于是我就买多个鸡pie.攞上手个pie果然系热的, 咁啱我仲有买其他外买多咗只叉, 于是我就一路行一路食.一放入口, 不得了, 好重牛油味, 个皮虽唔系脆但好香, 系我食过最好食嘅pie. 终归究底一个字: 热!!! 任何大型连锁饼店, 由饼房出炉至售卖, d pie已经由热转暖, 但呢度个pie系热!!再加上旧式饼铺唔理健唔健康实加牛油猪油, 热辣辣紧好食!!!不过下次嚟, 会唔会咁好彩遇啱出炉呢???
不过下次嚟, 会唔会咁好彩遇啱出炉呢???