2024-04-05
前排睇社交平台发现有foodie推介金饭馆嘅下午茶,意外发现自己好想试吓佢哋嘅肉饼饭,就即刻揾个大食嘅朋友一齐去试试!知道佢哋第一分店喺牛头角,但对我嚟讲唔太方便,所以试旺角分店吧~适逢假期同踩中lunchtime,等咗大约10分钟有位 (搭枱)两条友仔乜都想食,最后叫咗2个主食+炒肠粉+每人一杯手摇~ 虽然睇openrice好似无乜人叫炒肠炒,但本身我哋两个都好喜欢炒肠粉,不妨一试吧!唔系讲笑,真系好好食😆😆 每条肠粉都沾满炒蛋,蛋味香浓,沙嗲牛肉牛肉滑,沙嗲味香浓但唔咸,正!秒清😂下个到场嘅系葱油肉饼饭~ 厚厚嘅肉饼配上流心兰王鸡蛋,性价比算高的肉饼肉质松软,外脆内软的,味道刚好,感觉似食紧狮子头⋯⋯ 葱油捞饭唔错,个饭底亦唔会好油~ 鸡蛋煎得香香脆脆,连肉饼一次过送入口,正!重点推介:虾头油炒饭!一嚟到吓咗一吓⋯⋯咁大碟嘅 点食😂😂😂 卖相本身已经好吸睛,好足料,一翻起劲香虾头油味!啲饭炒得够干身,每粒都沾上满满的虾头油同蛋浆,口感香味十足~配料有虾、带子、蚝仔同海量樱花虾,啖啖饭都跟到少少配料~肉饼饭同炒饭两者相比之下,肉饼饭明显显得逊色,好彩我哋系先食肉饼😌😌
两条友仔乜都想食,最后叫咗2个主食+炒肠粉+每人一杯手摇~
肉饼肉质松软,外脆内软的,味道刚好,感觉似食紧狮子头⋯⋯
配料有虾、带子、蚝仔同海量樱花虾,啖啖饭都跟到少少配料~