2024-01-18
约咗朋友嚟铜锣湾聚旧,上网揾到呢间楼上 Café,景观好靓,一排大玻璃窗,可以饱览无敌维港景色,配上一室工业风装潢,啱晒同朋友嚟倾偈打卡。我哋点咗两款 Risotto,+$28 可以升级套餐,配柠檬茶特饮或美式咖啡及乳酪杯。M5和牛寿喜烧温泉蛋意大利饭 ($148) 和牛肉质细嫩,甘香肥美,入口富浓郁牛味,寿喜烧汁香醇微甜;意大利饭煮得啱啱好,黏而不软。将牛肉与温泉蛋拌匀,牛肉香、蛋黄滑,味道有层次!至于另一客蒲烧鳗鱼意大利丼饭 ($158) 亦好有睇头,鳗鱼原条上,鱼肉软嫩入味,面层烧至微焦,入口啖啖肉,酱汁咸甜合宜,杰稠得嚟又唔会盖过鱼香,配埋啲蛋丝同垫底嘅 risotto 食,口感超丰富,啖啖滋味。乳酪杯卖相精致,面头铺满干果同谷物脆米,入口酸甜软滑,非常醒胃。