2020-05-13
同朋友好耐冇见,想揾d环境舒服野食又好食嘅地方,最后拣左呢间cafe~我地大约系6点半左右入嘅,都唔洗排队Cafe环境都几光猛,店舖就唔算大,但系d枱唔算排得好密,而且d枱都够大张,所以坐得都舒服我地三个人,所以叫左三个菜式:北非焗蛋、蒜片辣椒意粉、烤猪腩肉本身仲想叫个招牌打卡甜品蛋白脆饼,不过佢卖晒,唯有下次再早d黎讲左个北非焗蛋先,呢个焗蛋味道系有d似系平时食开果d肉酱意粉嘅肉酱,好好味佢系由好多材料混杂而成,一兜仲有成3只蛋打系个面,配多士食超夹仲有沙律伴碟,可以增加清新嘅感觉,个人觉得呢样系必点抵食夹好味大大兜北非焗蛋之后个蒜片辣椒意粉就炒得好香蒜味,加埋少少辣味真系好惹味d虾系急冻虾,但都煮得好爽口,冇雪味唯一可以改善嘅位系可以落少d油,咁就perfect!超惹味蒜片辣椒意粉最后就系压轴主角;烤猪腩肉!呢味菜真系好少会系cafe见到,应该都可以话系呢间cafe嘅signature dish黎成旧猪腩肉都好厚,个猪皮烧到脆卜卜,d猪肉有阵猪油香味,真系好好食最画龙点精系个酱汁,配落猪腩肉度食可以大大减低个油腻感个人觉得呢样都系必点!皮脆肉香不油腻烤猪腩肉个人觉得正常cafe都系
我地大约系6点半左右入嘅,都唔洗排队
仲有沙律伴碟,可以增加清新嘅感觉,个人觉得呢样系必点
之后个蒜片辣椒意粉就炒得好香蒜味,加埋少少辣味真系好惹味
d虾系急冻虾,但都煮得好爽口,冇雪味
唯一可以改善嘅位系可以落少d油,咁就perfect!
最后就系压轴主角;烤猪腩肉!
最画龙点精系个酱汁,配落猪腩肉度食可以大大减低个油腻感
个人觉得呢样都系必点!
皮脆肉香不油腻烤猪腩肉
个人觉得正常cafe都系sell 饮品多,好少会连菜式都煮得咁出色
好欣赏嘅系每碟菜式好味之余,仲好适合打卡
呢间cafe个人真系由心底里推荐