餐厅: Trafalgar
资讯:

2016-06-20 4373 浏览
问湾仔番工既朋友,星期六下午有咩好食餐厅仲开。 佢推介我食Trafalgar. 位于骆克道博汇大厦内,楼下大堂装修埋,15/16仲上唔上去好,最后都系上左去睇睇原来系一间楼上bar, 有阁楼露天位, happy hour 时间唔多人,而且天气甘热,都系坐入面好d. 但坐坐下都会闻到一阵阵臭味,似系d 发霉臭抹布味Orange Squash无酒精饮品。味道偏淡,似系橙汁+soda 水, 有d 失望,早知叫杯橙汁仲好Kamikaze中文译做神风。主要系Vodka 加青柠。其实好想问点解呢杯野叫 Kamikaze.......杯野饮酒精唔多,女仔都岩饮。主角出场~Club Sandwich呢个系我食话过最好食既club Sandwich! 上层系cheddar cheese 夹ham, 有cheddar cheese 既sandwich 真系无敌,超夹超好食,而下层系生菜, 蕃茄仲有烟肉加埋沙律酱,好清新。 side dise 有薯条, 薯条系厚切,新鲜炸起,而且超长!我好好奇边度揾甘大个薯仔呢个club sandwich 真系超级邪恶,食完又唔知要肥几多磅但好食都系值得,一定会番黎
Orange Squash
Kamikaze
主角出场~Club Sandwich
呢个系我食话

但好食都系值得,一定会番黎encore!
  • Club Sandwich