2020-10-24
早已经听过La Famille 既威风蛋糕嫁啦, 今日特登黎试!可惜真系太迟来, 5点-6点来, 大部分蛋糕都卖晒!!!所以上图得返小量可以选, 原本想试既味都卖晒, 大家记得要早小小去!我今次就唔系餐厅食, 外卖走左, 个盒都好靓, 每个盒可以装2件.香浓开心果(65$) (左) 白桃(65$)(右) , 开心果味道最为唔错, 主要系蛋糕本身既味好食, 开心果粒会系蛋糕入面, 而La Famille蛋糕既特色就系成个蛋糕既中间系cream 外层就松软既蛋糕.食既时候一定要连埋中间既cream食, 味道就会岩岩好, 只食其中一边都会差d.cream 比较滑, 外层既蛋糕比较干拉埋就岩岩好! 同时中和小小cream既甜度, 如果只食cream就太甜!我谂La Famille 蛋糕出名都系因为呢个. 青森苹果吉士红茶(54$) (左), 焦糖完熟香蕉(54$) (右)青森苹果好特别, 因为面头个d青苹果系十分之酸如果就咁食,但加埋红茶小小苦香味又好夹岩岩好, 其他蛋糕比我感觉味道上差别无咁大,除左青森苹果吉士红茶, 呢个真系味道好特别, 唔知系唔系季节限定? 之前好似见唔到有呢只味.焦糖完
可惜真系太迟来, 5点-6点来, 大部分蛋糕都卖晒!!!
我谂La Famille 蛋糕出名都系因为呢个.
青森苹果好特别, 因为面头个d青苹果系十分之酸如果就咁食,
焦糖完熟香蕉, 其实焦糖系真系上面个2粒, 个蛋糕我唔觉得系好甜.
整体黎讲其实堂食环境好靓, 下次可以试下堂食, 今次真系好多野都试唔到, 因为已经卖到7788 咩都无晒了...!
下次一定要早d去! 整体黎讲几有特色, 可以一试~!