2022-07-24
📍尖沙咀 《泰𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥》 #超抵食二人餐 行过尖沙咀,见到系地铺有间疑似𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐮𝐫𝐭嘅餐厅,走入去八卦下,有种去左泰国越南街边个种小𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐮𝐫𝐭既感觉,但系舒服有冷气版,几新鲜🤣 𝟐人套餐 $𝟐𝟏𝟖 ✨泰式炒金边粉 金边粉上碟无乜烟,本身有少少失望,但食落又够热,而且味道几好 ✨沙嗲串烧拼盘三串 (猪牛鸡)串烧系高质之作,有炭烧既香味,而且烧到好焦香,仲每串肉都好厚身,啖啖肉好满足😋 ✨肉碎生菜包配蒜蓉包 生菜包份量都好多,食落唔会太重口味,不过蒜蓉包淋左唔太脆身🥺 ✨飞天通菜 虽然唔知咩叫飞天通菜,但通菜炒得好鲜甜,甜到好似用左蜜糖炒咁,夸张😗 不过真系好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲 ✨芒果糯米饭 全晚最惊喜之作,本身望落干争争唔太大期望,但个糯米饭非常软糥,个椰汁好味超级夹,而且芒果系劲甜劲香😍 谂起都想再食 ✨菠萝蝶豆花梳打 $𝟑𝟖 好香既菠萝味,成杯野紫色咁几梦幻,配埋梳打可以解一解腻 味道:𝟖/𝟏𝟎 性价比: 𝟗/𝟏𝟎
#超抵食二人餐
𝟐人套餐 $𝟐𝟏𝟖
✨沙嗲串烧拼盘三串 (猪牛鸡)
✨肉碎生菜包配蒜蓉包
✨飞天通菜
✨芒果糯米饭
✨菠萝蝶豆花梳打 $𝟑𝟖
好香既菠萝味,成杯野紫色咁几梦幻,配埋梳打可以解一解腻
味道:𝟖/𝟏𝟎
性价比: 𝟗/𝟏𝟎