2020-09-09
今日嚟到旺角行街~见到好耐冇打边炉🙈就揾咗间餐厅去打边炉🤣佢喺旺角新之城对面嘅一栋大厦2楼嘅火锅放题~一入餐厅就觉得环境几阔落🥰坐入卡位都几舒服👍🏻首先会俾你拣咗任食鸡煲定系鸭煲,跟住再拣火锅汤底同埋唔同嘅海鲜蔬菜等等嘅火锅食物😍仲有好多唔同嘅饮品同雪糕任食💕呢度啲职员同埋老板都超级好人☺️火焰鸳鸯鸭煲一大个鸭煲上枱,入面有熟咗嘅鸭,职员会喺锅中间点火再炒热啲鸭🤣我哋叫咗小小辣,感觉唔会太辣🙈不过好香好正👍🏻啲鸭肉几嫩滑☺️同埋好入味😋而且啲鸭好多肉,好美味🥰滋补药膳锅锅入面有红枣同其他唔同嘅药材~加入海鲜等食物入个锅入面,食起身有少少药材味😂但系好易入口😋而且好香👍🏻美国肥牛肥牛片超级正😍半肥瘦嘅牛肉,我哋两个人都叫咗五碟清晒🤣帆立贝好新鲜嘅帆立贝😍有海鲜嘅鲜甜味😋又唔会太韧口~羊肉羊肉片有好浓郁嘅羊骚味🤣好香浓好新鲜👍🏻而且唔会太肥脆鲩鱼腩同样地好新鲜,而且好爽口嘅鲩鱼腩😍食落啖啖肉😋活海蚬好大只嘅海蚬😍啲肉都好鲜甜~好正👍🏻猪大肠猪大肠烟烟韧韧~而且唔会有好多肥肉🤣我哋食到超级饱肚🙈而且呢度嘅服务态度真系超级好💕好值得一试👍🏻
火焰鸳鸯鸭煲
滋补药膳锅
美国肥牛
肥牛片超级正😍半肥瘦嘅牛肉,我哋两个人都叫咗五碟清晒🤣
帆立贝
好新鲜嘅帆立贝😍有海鲜嘅鲜甜味😋又唔会太韧口~
羊肉
羊肉片有好浓郁嘅羊骚味🤣好香浓好新鲜👍🏻而且唔会太肥
脆鲩鱼腩
同样地好新鲜,而且好爽口嘅鲩鱼腩😍食落啖啖肉😋
活海蚬
好大只嘅海蚬😍啲肉都好鲜甜~好正👍🏻