2023-06-30
之前睇Ig成日睇到青衣有间食泰国菜 抵食又好味 今次咁啱喺𠮶头就去试下✨✨估唔到原来系喺屋邨商场入面 但望落去都几多人食 菜式装修都唔错 都有泰国风情 仲要好多吧台🙌🏻午市套餐menu都好吸引同埋都唔贵嗌咗最期待嘅软壳蟹咖喱面包🦀望落去好大份 点知去到最后我哋都真系食唔晒😂三至四个人食就会啱啱好👍🏻咖喱系偏甜嘅 虽然可能会有少少漏 但真系必嗌 因为不论系配面包定系饭都好夹!之后有一个蟹肉炒饭同埋椰青蚬汤🥥炒饭好有镬气 咸度到又啱啱好 仲有鱼露一齐配椰青蚬汤好清甜 本身谂住主要食蚬 但系其实佢个汤底都好清新!真系会有椰子味!都好解腻㗎泰式酸辣凤爪 酸得啱啱好 每次食到饱饱地再食一旧凤爪就可以再嚟过😂马拉盏炒通菜有蒜蓉同飞天拣 本身谂住马拉盏好似特色一啲 无谂过咁唔错!有虾膏味又唔会太咸 好推荐!芒果糯米饭🥭糯米好香 不过偏淋 会有椰浆配住食 芒果再配糯米饭一齐食真系好衬 都系好推荐要嗌嚟食!饮品方面叫咗杯椰汁冰同珍多冰🧉🧊两杯都好好饮!椰汁冰好重椰味 口感有微微厚 唔会太稀都唔会过厚 一开头就上咗呢杯先 菜都未上齐已经饮晒咁济了 珍多冰就无咁惊艳 但都好过平时出面泰国餐厅嘅~整体都好推荐
嗌咗最期待嘅软壳蟹咖喱面包🦀
之后有一个蟹肉炒饭同埋椰青蚬汤🥥
炒饭好有镬气 咸度到又啱啱好 仲有鱼露一齐配
泰式酸辣凤爪
酸得啱啱好 每次食到饱饱地再食一旧凤爪就可以再嚟过😂
马拉盏炒通菜
芒果糯米饭🥭
饮品方面叫咗杯椰汁冰同珍多冰🧉🧊
整体都好推荐大家去试 如果唔系住得远应该会成日食 感觉食套餐都会好抵食 下次去𠮶边一定会再试!