2024-07-09
位于牛头角九龙东如心酒店既I-O-N一直都有推出半自助晚餐,素来网上评价都唔错所以今次专程去试下😋一入到去中间位置放晒自助餐供应既食物,中途有期间限定既野食会摇铃提示,听到钟声就记住快啲去排队啦🙈—————————————————————————————Main Course🍲♦️烤美国斧头牛扒(4位用):佢一开头系会成张枱推出黎系你枱边切,店员好细心会问你牛扒想要熟啲定生啲,因为我地有长者所以叫佢烧熟啲,店员既生熟度拿捏得好好,就算烧熟啲但肉质都可以保持嫩口,而且牛既脂肪比例适中唔会话过肥,绝对推荐大家食👍🏻😋♦️蒜香烤羊架及宝云酥焗羊架(2位用):我自己本身麻麻地羊架因为惊羊臊味,不过呢度既羊架真系要试下~份量都几多而且蒜香味盖过晒羊臊味,肉质口感好腍身,生熟程度岩岩好唔会过熟而韧,羊架表面焦香,内里嫩滑脆嫩,几好味🤗♦️烤斧头猪扒 : 超级推荐💖外表望落好似有啲老,但食落系好嫩滑一啲都唔痴牙,表面撒左香草同黑椒令到烧起黎更加香👍🏻配菜有青椒同薯仔都好好味,青椒爽口咬落去唔会干噌噌🫑♦️ 南瓜羊肚菌意大利饭配芦笋及松子:意大利饭既软硬度适中好入味,佢个汁好creamy南瓜味好香,而且唔会好
—————————————————————————————
Main Course🍲
♦️ 南瓜羊肚菌意大利饭配芦笋及松子:意大利饭既软硬度适中好入味,佢个汁好creamy南瓜味好香,而且唔会好浓岩岩好,食落都唔会好漏~配埋松子口感更有层次🤗
♦️ 柠檬蒜蓉焗比目鱼(2位用):柠檬同蒜蓉味道好夹,蒜蓉本身比较易会漏但有柠檬汁中和味道更清新😌鱼肉口感嫩滑,好似入口即溶咁,而且焗完鱼皮都唔韧🐟
新鲜海鲜区🦐🦞🦀
♦️长脚蟹、虾、青口、小龙虾、翡翠螺,每样都好新鲜,特别系长脚蟹鲜甜多肉🦀,仲带有海水味超级推荐~虾都好爽口仲好大只👍🏻佢refill速度好快值得赞🥰
刺身区🍱
♦️三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、甜虾、八爪鱼、马刀贝🙈刺身味道正常,特别要提三文鱼系厚切好正
沙律区🥗
♦️有多种沙律菜供选择,仲有长饼干棒我好中意食🙈仲有多种酱汁比你拣去配搭沙律
饮品🥤
♦️可以自制冻柠茶,另外有咖啡机可以拣☕️
甜品区🍮🍰
♦️樱花大福、蓝莓纽约芝士蛋糕、柚子慕丝蛋糕、泡芙等等,唔系话太多款式选择🤔另外有Haagen Dazs雪糕💖
除此之外仲有中、西汤、多种芝士品种、烟熏食物可以任食~
🔔期间限定:今次摇左两次铃分别拎左水煮鱼同马卡龙🙈水煮鱼好好味一碟仔份量都唔少,鱼肉好嫩滑好腍配埋酸辣汤底好开胃🤤入面仲有豆卜同云耳~大家记得留意摇铃啦‼️‼️
评分🖍️(满分为5个🌕)
抵食指数:🌕🌕🌕🌕🌕
服务质素:🌕🌕🌕🌕🌕