餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2019-05-11 357 浏览
之前听人讲过依间餐厅啲寿司9点后会半价,果日同朋友系铜锣湾睇完avengers endgame都成十点,去食就啱哂。去到佢地比咗个qr code我地scan然后可以睇到menu同埋落单,真系好抵,原来平时$8一旧寿司真系有$4一旧。我地叫咗火炙芝士玉子,火炙芝士熟虾,火炙三文鱼腩,全部各两旧,好好食。最好食系三文鱼腩,烧得刚刚好,另外叫咗海胆寿司好鲜甜,如果唔系叫咗咁多旧有啲饱我都想再试多啲唔同味。因为我地好意食玉子,又叫咗个芝士玉子烧$35,有成6旧,真系好抵食,啲芝士同玉子好大块。然后又叫咗胡麻冷豆腐$38,极滑嫩既豆腐加胡麻酱,仲有几旧蕃茄仔,配寿司食又唔会太饱,好完美。最后黎既系,手打冷乌冬$45,手打乌冬、葱花、芝麻,弹牙得黎又唔会太冻。餐厅既waitress都好有礼貌,会解释清楚边啲有寿司有半价,同埋边个显示既价钱系半价咗,好耐无见过咁抵食既寿司,之后想食都应该会帮衬依间!

芝士玉子烧

手打冷乌冬