2023-07-01 123 浏览
趁假期 男友带我去西贡行山 要食番餐好既补充番体力😛由于夜晚都系番西贡食 我地今晚就试一试呢到一间日本特色餐厅☺️呢间久留居主打日式汤面 串烧 同埋 酒 👍十分丰富呀 且真系几抵食 推介!我地叫左个晚市定食 佢又真系几平 一个set 包左主食、小食、野饮、甜品 🎉主食我点了 原味豚骨拉面 🍜 想讲好欣赏个汤底很清香 冇味精嘅感觉😛根本是零负担 ☺️然后男友很钟情于佢个溏心蛋 因为流心效果岩岩好 😙 而个叉烧食得出有另外烧香佢 所以特别香口小食则食左4粒小丸子 新鲜热辣咁整出嚟 👍野饮我就叫左 木村富士山柚子梳打 劲清凉解渴💨🍃 配埋清新香气既柚子 令人耳目一新!甜品就拣左 抹茶朱古力蛋糕 🍰钟意佢唔会甜 且质感也不唔会太实😋另外 我地都拣左 蒲烧鳗鱼井🍚 其实都几大碗几足料!有滑蛋跟厚肉鳗鱼 🤪配白饭一流呀我地也再点了串烧 分别系炭烧鸡腿肉串 跟烧牛舌 😍 个鸡腿肉串甜甜的 很惹味而个牛舌几厚 好有口感 加埋柠檬汁就仲正 提升个味道最后 我地仲饮左朝口啤酒 🍻夜晚倾心事一流呀!仲要一赞系呢到既服务很好 👍 职员也很友善 嚟西贡玩既朋友仔真系不妨嚟呢度食下🥰

小食则食左4粒小丸子 新鲜热辣咁整出嚟 👍

而个牛舌几厚 好有口感 加埋柠檬汁就仲正 提升个味道

最后 我地仲饮左朝口啤酒 🍻夜晚倾心事一流呀!