2023-02-18
同老公黎开马鞍山,成日听人讲马鞍山系美食沙漠,正当担心之际,见到系离新港城1-2分钟路程有间车仔面,酷爱车仔面既我当然唔放过啦🥰去到发现简直系天堂!$38/3款𩠌+1面!!呢个价钱简直系车仔面爱好者既福音😝平日系外面食一碗3𩠌车仔面都要$50+🥲餐厅位置都算当眼同易揾架❤️有2张点餐纸,左面果张以点小食为主,右面系用黎点选面食既。𩠌料方面都有廿几款,选择困难症既我系到唔会发作啦😝因为真系好抵食,我点左4款𩠌(1️⃣猪大肠2️⃣手功煎鲮鱼饼3️⃣猪红4️⃣卤水溏心蛋👈🏻我极力推介)老公点左(1️⃣红肠2️⃣手功鲜虾云吞3️⃣手功鲜虾韮菜云吞)卤水溏心蛋真流心好好食!劲有日式溏心蛋味道架!手功煎鲮鱼饼劲大块(心型架😝)车仔面𩠌料:猪红好入味,猪肠都整得好干净,无异味,大赞👍🏻而且2款云吞都食得出系手作人手包既,馅料十足❤️另外,小食都劲抵食!我哋点左3款小食(1️⃣脆炸烧卖👈🏻2️⃣脆炸鲜虾云吞3️⃣生炸椒盐鱿鱼须)3款小食都极力推介!好好食!脆炸烧卖($10/5粒)食落劲酥脆!劲抵食!系外面食串普通烧卖嘅价钱已经食到炸烧卖❤️而脆炸鲜虾云吞入面都有大大只虾架!加埋酱汁,呢个真心好食!劲脆!生炸椒盐鱿鱼须($48)劲大碟!平日呢个价钱
餐厅位置都算当眼同易揾架❤️
有2张点餐纸,左面果张以点小食为主,右面系用黎点选面食既。
卤水溏心蛋真流心好好食!劲有日式溏心蛋味道架!
手功煎鲮鱼饼劲大块(心型架😝)
而脆炸鲜虾云吞入面都有大大只虾架!
加埋酱汁,呢个真心好食!劲脆!
生炸椒盐鱿鱼须($48)劲大碟!
平日呢个价钱无可能咁多,2个人食都好足够架!
所有小食都系即叫即炸,无话预先做好比客人既🤤
上枱时每款小食都系热辣辣架❤️😝
最后2个人疯狂咁食,饱到棒住个肚走