2018-09-28 1670 浏览
朋友成日话呢间的 lunch buffet 好抵食, 中秋放半 day, 一于约埋大家踩下场.半自助午餐, $108+10% (做紧工联会会员免加一), 有一个自选 main course, 出面 D 沙律/小食/甜品/饮品任拎, 真系好OK㖞!!今餐 main course 3 选1 有 :~ 红酒烩牛面𣍰    我拣左呢款, 牛面𣍰好林, 无咩红酒味~ 龙虾汁海鲜义大利面    朋友点嘅, 我坐隔离都闻到个龙虾汁味, 好好好浓~ 杂锦肉肠    睇落好少, 但朋友食吾晒, 话好 "漏"出面个自助 bar 真系不得了, 同平时酒店 buffet 比梗吾算多/豪, 但 $108, 我完全收货.沙律 bar~ 有廿几款菜拣, 有未 mix 嘅又有 mix 好嘅, 掂 熟食~咖哩鱼蛋萝卜猪皮, 好好味, 萝卜超入味, 呢个季节都仲俾佢入到咁靓嘅萝卜, 真系得.~鼓油皇炒面, 得! 有大排档镬气, 食左2碟~蒸粉果都吾错, 食左2粒~白酒煮青口, 洋葱+白酒同青口真系好夹, 睇住厨师即场煮, 感觉超良好, 食左3碟, 起码廿只 ~ 炸鱼柳一般~炒杂菜 (食肉兽吾食斋)~有汤 (呢样漏左无试到

今餐 main course 3 选1 有 :
~ 红酒烩牛面𣍰
    我拣左呢款, 牛面𣍰好林, 无咩红酒味
红酒烩牛面𣍰

~ 龙虾汁海鲜义大利面
    朋友点嘅, 我坐隔离都闻到个龙虾汁味, 好好好浓
龙虾汁海鲜义大利面

~ 杂锦肉肠
    睇落好少, 但朋友食吾晒, 话好 "漏"
杂锦肉肠

白酒煮青口

~ 炸鱼柳一般
炸鱼柳 / 面包布丁

~炒杂菜 (食肉兽吾食斋
~有汤 (呢样漏左无试到 ...)

佢D甜品都吾错, 但实在太饱试吾晒, 只食左几样.
而一定要提嘅系佢个 "面包布丁", 真系坚好食, 吾会一 pat pat, 淋埋云尼拿汁, 好食到无朋友
甜品

甜品 BAR

佢个即磨咖啡又系要赞, 个豆好香, 够浓又吾酸, 我起码饮左4杯
咖啡

呢餐好满足, 又平又好食.
就系差在地点吾够方便, 附近无街行, 如果吾系住附近, 未必会特登过嚟...
2018-09-25
红酒烩牛面𣍰