2023-07-07
早两日去左观塘apm揾食,见到呢间店舖嘅名好特别 @unclefonghotpothk #方叔叔重庆老火锅 ☺️餐厅环境好大,座位寛敞又舒适👍最重要系佢二人午市套餐劲抵食👀 $398入到去见餐厅环境高档,店员又有礼,仲即时端上红枣雪耳糖水,俾客人润一润喉咙,非常贴心💯×午市二人火锅套餐火锅汤底拣左佢地呢期最hit嘅九宫格麻辣火锅汤底,好正,辣到好过瘾💯💯二人餐火锅配料👇🏻👇🏻全部都劲新鲜,又足料🤩🤩特别推介牛板健,煮耐左都唔会韧😽同埋佢哋嘅红糖糍粑,食落超惊喜🤤🤤1×美国牛板健(套餐)+1×长城小白猪午餐肉(套餐)+1×手打虾滑(套餐)+1×珊瑚蚌(套餐)+1×稻田毛肚(套餐)+1× 鲜鸭血(套餐)+1× 窝笋条(套餐)+1×田园菜篮(套餐)+1×红糖爆浆杷(套餐)+1×武隆苕粉(套餐)+1× 无糖可乐(罐权)+1×无糖可乐(罐)1×午市一人火锅套餐 $98+1×嫩牛肉(午)+1×鲜滑鱼面(午)唔好以为咁少野食,一人餐都劲多火锅配料,有粟米🌽菜、菇、丸、芝士肠、虾🦐超级抵😍😍+1×洛神花鲜橙特饮(冻)超级大杯,劲抵饮我地仲点左其他嘢食,佢哋鲜活海蛏子,味道鲜甜又无沙👍💯1×鲜活海蛏子(半
×午市二人火锅套餐
1×美国牛板健(套餐)
+1×长城小白猪午餐肉(套餐)
+1×手打虾滑(套餐)
+1×珊瑚蚌(套餐)
+1×稻田毛肚(套餐)
+1× 鲜鸭血(套餐)
+1× 窝笋条(套餐)
+1×田园菜篮(套餐)
+1×红糖爆浆杷(套餐)
+1×武隆苕粉(套餐)
+1× 无糖可乐(罐权)
+1×无糖可乐(罐)
1×午市一人火锅套餐 $98
+1×嫩牛肉(午)
+1×鲜滑鱼面(午)
+1×洛神花鲜橙特饮(冻)超级大杯,劲抵饮
我地仲点左其他嘢食,佢哋鲜活海蛏子,味道鲜甜又无沙👍💯
1×鲜活海蛏子(半份)
1×芝士肠(半份)
1× 手打四宝丸(半份)
1×黄金针菇(半份)
1×淮山条(半份)
1×现炸豆皮(半份)
红糖冰粉。食完火锅,再食呢个真系透心凉😍
#方叔叔重庆老火锅 #火锅控 #火锅推介 #打边炉 #美食推介 #九宫格麻辣火锅 #赤热 #观塘APM #APM美食推介 #观塘美食 #观塘火锅推介 #美食之选 #性价比之冠 #yummy #hotpot #香港探店 #relax #cp值高