2023-05-25 26 浏览
之前食过九龙城分店后一直心心念念,估唔到旺角都开左间🤩🤩劲开心啰👏呢度装修都系贯彻佢哋简约设计,兼有大大个招牌猫头鹰logo,非常吸睛👀今次同朋友食左好多野,主食点左两款,佢哋仲可以套餐优惠价加购小食及甜品等🫣周打蚬汤个汤非常浓郁又creamy,而且卖相非常精致👍香煎日本带子扁意粉呢个扁意粉🍝都好惊喜,入口酸酸辣辣超级开胃,我呢啲本身唔系好食得辣嘅人,都觉得好正🤤虾慕斯海鲜薄饼第一次食,口感及卖相都几新鲜,而且材料丰富,咬落每一啖都劲滋味🤤柚子汁脆炸鸡翼鸡翼真系炸到好脆身,加埋甜甜嘅柚子汁,非常惹味鸡软骨份量唔少,而且粒粒都炸到金黄香脆👍吉列阿根廷红虾(两只)格列制法嘅红虾,口感松脆脆炸洋葱圈及鱿鱼圈(各3件)炸到外脆内软,又系香口野🫣不过都好好食忌廉曲奇芝士蛋糕第一次食曲奇芝士蛋糕🍰感觉好似无原味咁油腻,份量size 适中,作为餐后甜品唔错👍棉花糖雪糕云尼拿窝夫🧇巨大化棉花糖,卖相好疗疗🤩牛角窝夫香脆又够拉丝,几好食😋朱古力心太软配云呢拿雪糕呢个即时制作,相对等候时间较长,不过值得等待⌛️摆盘非常精致,上层仲淋上一层朱古力酱😍入面朱古力非常流心,食落每啖都好满足😋😋Strawberry

周打蚬汤
个汤非常浓郁又creamy,而且卖相非常精致👍

香煎日本带子扁意粉

虾慕斯海鲜薄饼

柚子汁脆炸鸡
鸡翼真系炸到好脆身,加埋甜甜嘅柚子汁,非常惹味

鸡软骨
份量唔少,而且粒粒都炸到金黄香脆👍

吉列阿根廷红虾(两只)
格列制法嘅红虾,口感松脆

脆炸洋葱圈及鱿鱼圈(各3件)
炸到外脆内软,又系香口野🫣不过都好好食

忌廉曲奇芝士蛋糕

棉花糖雪糕云尼拿窝夫🧇
巨大化棉花糖,卖相好疗疗🤩牛角窝夫香脆又够拉丝,几好食😋

朱古力心太软配云呢拿雪糕

Strawberry Violet
好靓,俾佢嘅颜色吸引🤣🤣不过都好好饮,主调系士多啤梨🍓加蝶豆花嘅乳酪饮品☺️甜甜又带少少乳酸味🤏

Regular Coffe(热)
朋友就跟餐点热斋啡😌

📍 The Yell-Owl Cafe (旺角)
旺角通菜街29号地舖

#theyellowlcafe #mk #mkfood #foodie #餐厅 #Cafe #旺角美食 #女人街 #美食推荐 #女人街美食 #高质美食 #西式 #香港美食 #香港探店#yummy
2023-05-17
午餐