2019-05-29 77 浏览
同朋友庆祝生日谂住揾间特别啲既餐厅 就拣左呢间起诺士佛台既酒吧餐厅 原本仲谂住2个女仔去会好惊 点知上到去似有feel既西餐厅多啲叫左2个小食同两个meal set呢个蒜辣鸡翼条 系鸡翼斩开左一半 得一条骨好方便食,个蒜辣好惹味 好似大排档啲椒盐咁 送酒小食一流!呢个系 红波椒粉炒薯角配芫茜酱个份量大到吓亲我 条条薯角都劲大条 微辣既甜椒粉大人细佬都食到 个酱就无乜芫茜味既 似普通Mayo但都好夹Meal set会有埋沙律个汤值得一赞!超浓郁蘑菇味 打得好滑 但又会食到好细粒既薯仔粒 好饮 只碟仲好靓主菜方面就叫左 美国肉眼牛扒配烧肉汁卖相都几靓 块扒有手掌咁大 好抵食,而且佢嘅配菜好抵赞因为全部都好好食 有脆既紫薯同番薯条,仲有烤番薯好香甜!不过块扒虽然叫咗五成熟但系就略嫌有啲老,比较难切开 不过牛味都好浓 值得一试!第二个就系 慢煮西班牙黑毛猪鞍配鹅肝竟然呢一个主菜令到我好有惊喜 因为过黑毛猪慢煮得来好嫩又多肉汁 配埋鹅肝食真系一流!我超级推荐呢个主菜! 去到酒吧咁梗系一定要叫返嘢饮我哋都唔系好饮得酒 所以分别叫咗一杯无酒精同埋一杯佢哋既house cocktail红色个杯系 Sh
叫左2个小食同两个meal set

呢个系 红波椒粉炒薯角配芫茜酱

Meal set会有埋沙律

主菜方面就叫左 美国肉眼牛扒配烧肉汁

第二个就系 慢煮西班牙黑毛猪鞍配鹅肝

去到酒吧咁梗系一定要叫返嘢饮

红色个杯系 Shirley Temple 2nd 系好似peach同lemon cider咁 几清新
而令一杯系叫做西施(沉鱼)既cocktail
用Gin酒做底 就算唔系好识饮酒都好易入口,而且佢只杯真系好得意,饮完细个杯可以refill落去 好似冲紧中国茶咁
2019-05-20
  • 慢煮西班牙黑毛猪鞍配鹅肝