2023-02-12 285 浏览
顺路经过,我又讲紧地话企左系度,就见到呢个屋村入面有间几有趣嘅甜品店!门口见餐牌有个芒果黑糯米肠粉,又唔贵,几得意㖞!芒果黑糯米肠粉$37冇谂过可以有咁嘅配搭,超好味!切开见到肠粉几厚,惊会唔好食,原来咁厚先好,因为肠粉口感超好,少少弹牙,第一啖边位味有芒果,好似食紧紫米露咁,第二啖有埋芒果有香左,各有千秋👍🏻柠檬汁冻疏乎厘$31好特别,未食过冻嘅疏乎厘,入面泡泡口感打得好好,上面有芒果肉,成个感觉唔会漏👍🏻法式酱汁煮洋梨$43呢个餐牌中最贵,食完觉得值嘅,有d舖头可能会再卖贵d,或者呢度舖租平d啦!系热食黎,入面有半只梨,帮你切好一片片,酱汁类似焦糖炖蛋味,仲多一种香味,有种酒店水准,惊吓😱酱汁偏甜,配埋煮到淋又唔再有味嘅梨,两者配合得刚刚好!店员好好,将冻热分开袋装~👍🏻本身好钟意食紫米露嘅我,已经好挂住个肠粉啦,咁到比佢谂到,配服!回头指数:⧭ ⧭ ⧭ ⧭ ⧭抵食指数:⧭ ⧭ ⧭ ⧭ ⧭

芒果黑糯米肠粉$37
芒果黑糯米肠粉

柠檬汁冻疏乎厘$31
柠檬汁冻疏乎厘

法式酱汁煮洋梨$43
法式酱汁煮洋梨

店员好好,将冻热分开袋装~👍🏻

回头指数:⧭ ⧭ ⧭ ⧭ ⧭
抵食指数:⧭ ⧭ ⧭ ⧭ ⧭