2019-01-07
之前朋友生日食过呢间好有人气既云石蛋糕🎂,已经觉得好满意好靓。今次轮到我屋企人生日,本身都打算买云石蛋糕,上网睇到原来云石小姐仲有好多款唔同既蛋糕😍最后我订了这个:最近推出既黑糖珍珠雪崩蛋糕🍰同样都好受欢迎既款式。可以先电话预订好蛋糕,店长仲好好人,会事先同我讲 最好3小时内食用,keep到最流心效果。同佢地会预番我拎蛋糕时间去整蛋糕🧁所以可以放心食用。蛋糕舖就系山林道,好似揾到。见到好靓靓粉红色,放满了花既舖头就是了😍拎完蛋糕放系度影相,个背景好靓!个蛋糕好靓,用个透明高身盒盛住,加条好靓靓即丝带🎀,吸引好多人既目光。由于分左两层,上层是就流质状,所以要小心咁拎回去。先把一杯的黑糖珍珠 捞匀,然后加上系面。再将蝴蝶结解开,上面的Twinings伯爵茶就会流到整个蛋糕都系,好澎湃呀😝再一切开个蛋糕,雪崩流心效果更加厉害🤭夸张!戚风蛋糕用左日本低筋面粉,所以食落口感松软,唔会好甜,好香蛋味。加上伯爵茶同黑糖珍珠,甜度就刚刚好了!好浓郁既茶香味,钟意饮奶茶岩哂。黑糖珍珠烟韧弹牙,口感非常丰富😄另外可以加钱买好靓靓既闪闪灯生日牌同心形牌,加落蛋糕到影相 好靓呀!!影左好多张相,先舍得食🤤
同佢地会预番我拎蛋糕时间去整蛋糕🧁所以可以放心食用。
拎完蛋糕放系度影相,个背景好靓!
由于分左两层,上层是就流质状,所以要小心咁拎回去。
先把一杯的黑糖珍珠 捞匀,然后加上系面。
再一切开个蛋糕,雪崩流心效果更加厉害🤭夸张!
加上伯爵茶同黑糖珍珠,甜度就刚刚好了!
好浓郁既茶香味,钟意饮奶茶岩哂。
黑糖珍珠烟韧弹牙,口感非常丰富😄
影左好多张相,先舍得食🤤